Garantia Calitatti

E-mail: info@alnostru.ro


Tel : +4 0360 101 016


Fax: +4 0360 101 016


Mobil: +4 0756 818 307

Biztonság és érték a "Minőség Védjegyével"

Újabb élelmiszerbotrány: mészpor a lisztben

A Legal Weekend vállalati forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a Kína keleti partvidékén található Csiangszu (Jiangsu) tartomány egyik vállalata - a Yuzhong Food Additive Co. - két kilogrammonként fél kilogramm porított meszet kevert a fehérítő porba, majd ezt értékesítette hazai és külföldi malmoknak.

A liszt előállításánál használt fehérítő anyag rendszerint a kukoricakeményítő, ennek helyettesítése az olcsóbb és súlyosabb mészporral jelentősen csökkenti a fehérítő előállítási költségeit. A kukorica ára az idén minden eddigi rekordot megdöntött Kínában, ami a gyártókat a költségek csökkentésére ösztökélte.

A szóban forgó vállalat tulajdonosa el is ismerte, hogy a piaci árnál olcsóbban tudja értékesíteni az üzemében készült fehérítő port, tonnánként 9 ezer jüanért (1.319 dollár) a piaci 11 ezer jüanos átlagárral szemben.

A porított mész bekerülése az emberi szervezetbe a tüdő, illetve az egész légzőrendszer károsodásához vezethet.

 


 

Kína új vámokat vetett ki

Kína dömpingellenes vámokat vetett ki az Europai burgonyalisztre, valamint az Egyesült Államokból és Oroszországból importált acél termékekre - jelentette be 2010 április 13-án a kínai Kereskedelemi Minisztérium (MOC).

A minisztérium úgy döntött, hogy 7,8 % -  64,8 % terjedő antidömping vámot vet ki, továbbá 11,7 -44,6 % közötti szubvenció-ellenes vámot határoz meg.

 


 

Budapest lett a kínai hamis áruk európai hídfőállása

A kormányhoz fordult a német Ipar és Kereskedelmi Kamara, hogy hozzon határozott intézkedéseket a márkás áruk hamisításának megakadályozására. A kamara levelében azzal érvel, hogy az olcsón kínált hamisítványok súlyos csapást mérnek az ország gazdaságára és a munkahelyek tömeges felszámolását vonják maguk után.

A hét fő pontban összefoglalt nyílt levében az Ipar és Kereskedelmi Kamara a gazdasági életnek okozott több milliárdos kárt emleget és rámutat arra, hogy a 35 évnél fiatalabb nemzedék csaknem fele szívesen vásárol olyan márkásnak tűnő árucikket, amelyről pontosan tudja, hogy hamisítvány.

Az érvek között szerepel az is, hogy a hamisított áruk után nem fizetnek adót, és így az állam jelentős bevételtől is elesik. Az Ipar és Kereskedelmi Kamara a munkahelyek pusztulásáról is pontos adatokkal szolgál: a közelmúltban mintegy 70 ezer alkalmazott vesztette el az állását az utánzat iránti kereslet felszökése nyomán.

Az igazságügy miniszterhez intézett levél utal arra is, hogy manapság nemcsak márkás és ezért drágább divatcikkeket hamisítanak, hanem számítógép alkatrészeket, gyógyszereket, kerékpárokat, sőt még papír zsebkendőt is. Jól értesült források szerint az utánzatok legtöbb esetben Kínából származnak, és ezen árucikkek központi elosztója a Budapesten élő kínai közösség.

forrás: vilaggazdaság.hu


 

Robert Schuman 1950 május 9-én tett nyilatkozata inditotta el az európai építkezést. Így ma Európa a 60-dik születésnapját ünnepli.

ISTEN ÉLTESSE EURÓPÁT !

2010 május 09